Monday, August 30, 2004

Lelaki..Laksa...

"For all their strength,
men were sometimes like little children."

Lawana Blackwell,
The Dowry of Miss Lydia Clark, 1999



Aku dalam buah delima sekarang ni. Hati pada yang jauh, yang dekat pula meminta kasih. Aku tak tahu apa kesudahan aku dengan sidia . Aku faham kalau dia ingin mengurangkan panggilan telefon tapi yang aku tak faham smsku pun jarang berbalas sekarang ni. Kunyatakan pada hati yang berkemungkinan dia sibuk dengan tugasnya. Aku tak tahu sampai bila aku boleh bertahan. Yang kat sini lain hal pulak...nak buat aku jadi his special someone and selalu kata rindu tapi sejauhmana betulnya aku pun tak tahu. Kadang² rasa salah sebab still keep in touch dengan disini..tapi pada aku tak salah berkawan. Aku tak pernah memberi apa² harapan pada dia. Lelaki ni memang susah nak faham..well, walaupun tak semua, masa nak approach a girl/lady will try his best to swept her feet away. Bila dah dapat tu tak reti nak appreciate plak. Aku dah malas nak fikir pasal benda ni semua...bukan aku benci pada lelaki cuma aku dah penat menjaga hati mereka. Now, it their turn to do so, aku nak switch the situation. .aku nak jadi macam dia orang pulak. Manalah tahu dia akan lebih menghargai macam dia




If more of us valued food and
cheer and song above hoarded
gold, it would be a merrier world.

J. R. R. Tolkien (1892 - 1973)

Ubah topik..kita cite pasal makan plak. Hari Sabtu hari tu aku pergi Driving School kekonon nak ambil kelas memandu. Sebelum dapat kereta ni..kenalah belajar balik. Mana taknya dah ada lesen since 1997 tapi tak bawak kereta. Pastu aku pun pergi BK, rumah my friend. Memula ingat nak pergi kejap ajer tapi ended up overnight kat situ. Seronok juga dapat jumpa her children. Dapat tengok Olympic and cebisan AF kat Astro..maklumlah rumah aku takde Astro. Malas nak pasang kat rumah sewa, tunggu my house siap. Esok tu, her aunt datang memeriahkan suasana and masak laksa Kelantan. It was delicious. Aku pun mengambil kesempatan belajar buat laksa Kelantan. Rebus ikan, ceraikan dari tulang dan ramas supaya ia hancur. Then masukkan dalam santan bersama bawang merah yang ditumbuk, lengkuas and a bit of lada hitam. For the garnish, hiris bunga kantan, kacang panjang, timun, daun kesum, kacang botol, taugeh, and sambal

So esok, sempena Hari Kemerdekaan, aku nak masak Laksa Kelantan. Salam Kemerdekaan untuk semua





3 comments:

Anonymous said...

Nice site!
[url=http://rucwozip.com/snua/knlq.html]My homepage[/url] | [url=http://guutakra.com/xztl/fdzs.html]Cool site[/url]

Anonymous said...

Great work!
My homepage | Please visit

Anonymous said...

Good design!
http://rucwozip.com/snua/knlq.html | http://yarznyng.com/xjun/ygrb.html